Friday, November 25, 2011

#010 Dienos mintis - Tiesiog pasakykite "ne!", kodėl mane traukia jogos principai? (Gegužė 03, 2009)

       
                                                           
   
     
   

Originaliai parašyta Gegužė 03, 2009

   

Mūsų tikslas yra padėti kiekvienam pažadinti savo pirminę Krišnos sąmonę, kuri yra amžina, pilna žinojimo ir palaimos. Toks globalinis pabudimas vienu ypu išspręs visas pasaulio bendruomenės problemas, sukeldamas naują beprescendentinės taikos ir klestėjimo erą visiems.
 

(Pavaizduoti dešinėje yra Šri Šri Radha ir Krišna Savo amžinuose, be galo saldžiuose žaidimuose Goloka Vrindavanoje.)

   
   

  Paskirta su meile jums, mūsų brangūs skaitytojai, ir ISKCON'o Įkūrėjui-Ačarjai:
Jo Dieviškąjai Malonei A.C. Bhaktivedanta
Swami Prabhupadai.
   
    "Dienos mintis" yra kasdieninė įkvėpianti Galutinio Savęs Pažinimo Kurso(TM) žinutė, skleidžiama kasdien tūkstančiams mūsų prenumeratorių daugiau nei šimtame valstybių visame pasaulyje: http://www.backtohome.com/countries
   
    Audio ir Video kolekcija--
Nuoroda į Audio Video Kolekciją
Nuoroda į nuotraukų kolekciją
   
   

Šiandienos mintis:Tiesiog pasakykite "ne!"
atsiųsta iš Bhaktivedanta Ashramo, Ostinas, Teksasas JAV

   
   

Kai mūsų juslės klykia melsdamos pasitenkinimo, mes paprasčiausiai turėtume pasakyti "ne!" Jei mes taip paprastai žiūrėsime į juslių kontrolę, pamatysime kaip lengva yra tapti gosvamiais, juslių valdovais. Bet jei pradėsime manyti, kad galbūt vertėtų daryti kompromisą su juslėmis, duodant joms daugiau pasitenkinimo negu būtina, tada mes statysime savo karališką kelią į pragarą.

Nes jei duosime Mayai viena colį, ji paims visą mylią, todėl visada geriau būti per daug atsargiam negu per daug palaidam. Nors tam tikras juslių pasitenkinimas yra būtinas, kad palaikyti kūną sveikoje būsenoje, norint tarnauti Krishnai, bet perkirsti tą liniją ir tenkinti jusles per daug, yra savižudiška. Jei taip padarysime, tada garantuotai susirgsime tiek materialiai tiek dvasiškai.

Kai praktikuojame atsidavimo tarnystę rimtai, tada nesunku sukontroliuoti jusles, nes Krishnos sąmonėje mes jaučiame džiaugsmą užimdami savo jusles tarnyste Viešpačiui. Mes ragaujame skanų Krishna prasadą. Mums suteikta privilegija puotauti, matant nepaprastai gražų dievišką Viešpaties pavidalą. Mes palaiminti galimybe panerti savo ausis ir širdis į nektarišką Hare Krishna kirtano vandenyną. Mes stimuliuojame savo intelektą studijuodami tauriausią Bhagavad-gitos ir Šrimad-Bhagavatam filosofiją. Tokiais ir daugybe kitų būdų mes pilnai pasitenkinam gyvenimu, pagrįstu tarnyste Krishnai. Ir mums nereikės sakyti "ne!" Mayai, nes ji daugiau nebeateis belsdama į mūsų duris, pilnai suprasdama, kad ras tinkamesnį klientą savo prekėms kitur.



Sankaršan Das Adhikari

 

   
   

Mūsų širdinga padėka savo sponsoriams. Jie padeda sėkmingai vykdyti mūsų misiją.
 
 

Dabar ir jūs galite atlikti nuostabiausią tarnystę kenčiančiai žmonijai ir pritraukti visų palankiausius Viešpaties Šri Krišnos palaiminimus tiek sau tiek savo šeimai prisidėdami prie mūsų misijos.

 
 
   
 

 

 
   
     
 

Jei pažįstate ką nors, kam galėtų padėti mūsų e-kursas, nesivaržydami pakvieskite juos užsiregistruoti tinklapyje: http://eepurl.com/bZOC

  Ar norėtumėte gauti "Dienos mintį" RSS? Įdėkite šį URL į savo RSS skaitovą:
http://www.aweber.com/z/rss/?usr_course
 
 
   
    Turite klausimų arba reikia patarimo?
   
    Visi klausimai laukiami. Nesivaržydami skambinkite arba raðykite mums.
Kontaktai:
Telefonas: 1-512-835-2121
Email: sda.lietuva@BackToHome.com
 
   

Atsakymai pagal Vedų versiją:


    Klausimas:  kodėl mane traukia jogos principai?
   

Kodėl mane traukia kai kurie astanga-yogos principai, tokie kaip griežtas vienuoliškas gyvenimo būdas (be vedybų), saucam (tyrumas), tapah (askezė), satyam (teisingumas), tylumas, ahimsa (neprievarta), ir santosa (pasitenkinimas)? Ar tokie potraukiai palankūs Krišnos sąmonės praktikai ar ne?

Your humble servant,

Yechen Zhang



 

   
Atsakymas:  Transcendentalistas savo praeitame gyvenime
    

Priežastis, dėl ko tave traukia šitie jogos principai yra ta, kad buvai siekiantis tobulumo transcendentalistas savo praeitame gyvenime, kuriam nepavyko užbaigti savęs pažinimo kelio iki galo. Dabar tu pradedi nuo ten, kur baigei.

Visi dalykai, kuriuos suminėjai, yra palankūs Krišnos sąmonei. Tačiau taip pat reikėtų pažymėti, kad vaišnavui tyla - tai kalbos tik apie Krišna. Tai yra tylėjimo tobulumas. Tie, kurie praktikuoja tylėjimą nieko nekalbėdami, galiausiai vistiek kažką pradeda kalbėti. Ir kadangi jie ne Krišnos sąmonėje, kad ir ką jie bepasakytų, tai bus nesąmonė.

Sankaršan Das Adhikari

 

   
    Daugiau informacijos studijoms galite rasti (English): http://www.ultimateselfrealization.com
   
    Pilnas praeities pamokų ir dienos minčių archyvas pasiekiamas čia(English):
http://www.sda-archives.com
   
    Gaukite didžiausios pasaulyje savęs pažinimo knygos, Bhagavad-Gitos tokia, kokia ji yra, kopiją čia (English): http://www.ultimateselfrealization.com/store
   
   
    Autorystës teisës 2005-2009 by UltimateSelfRealization.Com Šios medžiagos platinimas yra skatinamas. Paprasčiausiai mes prašome patvirtinti iš kur ji ateina naudojant šią nuorodą į mūsų užsiregistravimo tinklapį: http://www.backtohome.com Galutinis Savęs Pažinimo Kursas (tm) Pašto dėžutė 143073 Ostinas, Teksasas 78714-3072 Jungtinės Amerikos Valstijos Remove me from this list Email Marketing Powered by MailChimp

No comments:

Post a Comment