Tuesday, May 22, 2012

#047 Savaitės mintis Kiekvienas yra tyras atsidavęs -- Kas yra Sadhana Siddha? (Spalio 11, 2009)‏

       
                                                           
Originaliai parašyta Spalio 11, 2009

Mūsų tikslas yra padėti kiekvienam pažadinti savo pirminę Krišnos sąmonę, kuri yra amžina, pilna žinojimo ir palaimos. Toks globalinis pabudimas vienu ypu išspręs visas pasaulio bendruomenės problemas, sukeldamas naują beprescendentinės taikos ir klestėjimo erą visiems.
 

(Pavaizduoti dešinėje yra Šri Šri Radha ir Krišna Savo amžinuose, be galo saldžiuose žaidimuose Goloka Vrindavanoje.)

Paskirta su meile jums, mūsų brangūs skaitytojai, ir ISKCON'o Įkūrėjui-Ačarjai:
Jo Dieviškąjai Malonei A.C. Bhaktivedanta
Swami Prabhupadai.

"Dienos mintis" yra kasdieninė įkvėpianti Galutinio Savęs Pažinimo Kurso(TM) žinutė, skleidžiama kasdien tūkstančiams mūsų prenumeratorių daugiau nei šimtame valstybių visame pasaulyje: http://www.backtohome.com/countries

Audio ir Video kolekcija--
Nuoroda į Audio Video Kolekciją
Nuoroda į nuotraukų kolekciją

Šiandienos mintis:   Kiekvienas yra tyras atsidavęs
--atsiųsta iš Kauno, Lietuva


Kiekviena gyva butybė visoje kūrinijoje yra tyras Viešpaties Krišnos atsidavęs. Tie, kurie niekada to neužmiršta, amžinai gyvena dvasiniame danguje ir yra vadinami nitya-siddhomis, amžinai išsivadavusiomis sielomis. Tie, kurie tai užmiršta, krenta į materialų pasaulį kur bergždžiai bando mėgautis gyvenimu, nepaskirtu atsidavimui Dievui. Kai jie nusivilia savo kančiomis ir pasinaudoja guru ir Krišnos malone, tada sugrįžta į savo ankstesnį atsidavimo gyvenimą, ir grįžta į savo pirminę padėtį dvasiniame danguje. Kad kiekvienas konstituciškai yra Krišnos atsidavęs patvritinta Šri Čaitanya Čaritamritoje:

"Tyra meilė Krišnai amžinai glūdi gyvų esybių širdyse. Tai nėra kažkas, ką reikia gauti iš kokio nors išorinio šaltinio. Kai širdis apsivalo klausantis ir kartojant, ši meilė natūraliai pabunda." --CC Madhya 22.107

Tagi, tegul visos sąlygotos sielos visose materialiose visatose atgaivina savo pirminę tyrą Krišnos sąmonę.

Sankaršan Das Adhikari

 


Mūsų širdinga padėka savo sponsoriams. Jie padeda sėkmingai vykdyti mūsų misiją.
 
Dabar ir jūs galite atlikti nuostabiausią tarnystę kenčiančiai žmonijai ir pritraukti visų palankiausius Viešpaties Šri Krišnos palaiminimus tiek sau tiek savo šeimai prisidėdami prie mūsų misijos.








Jei pažįstate ką nors, kam galėtų padėti mūsų e-kursas, nesivaržydami pakvieskite juos užsiregistruoti tinklapyje: http://eepurl.com/bZOC

  Ar norėtumėte gauti "Dienos mintį" RSS? Įdėkite šį URL į savo RSS skaitovą:
http://www.aweber.com/z/rss/?usr_course

Turite klausimų arba reikia patarimo?

Visi klausimai laukiami. Nesivaržydami skambinkite arba raðykite mums.
Kontaktai:
Telefonas: 1-512-835-2121 1-512-835-2121
Email: sda.lietuva@BackToHome.com

Atsakymai pagal Vedų versiją:

Klausimas: Kas yra Sadhana Siddha?

Hare Krišna, Guru Maharadža,

Dandavat pranama.

Čaitanya Čaritamritoje, Adi Liloje, 8-ame skyriuje, aš perskaičiau apie trijų tipų tobulumą: nitya siddha, kripa siddha, ir sadhana siddha. Aš būsiu labai dėkingas, jei padėsite man suprasti šiuos tris tobulumus. Parašysiu, kaip aš suprantu perskaitęs apie juos:

Nitya siddha yra kai apsireiškia vaišnavai ar guru, tokie kaip Šrila Prabhupada ir kiti ačarijos mūsų sampradajoje. Jie yra nitya siddhos.

Kripa siddha yra tai, ko moko siekti mus. Tai yra Patenkinti savo dvasini mokytoją tarnaujant jam, pritraukti jo malonę ir tada tapti tobulu.

Sadhana siddha,........ Aš maniau, kad tai yra tobulumo pasiekimas savo pačio pastangų dėka. Nežinau koks galėtu būti to pavyzdys. Bet tada jūsų "Dienos mintyje", pavadintoje "Priimkite tyro atsidavusio prieglobstį", jūs paminėjote, kad savo jėgomis negalime suvokti savęs. Aš susimaišiau perskaitęs tai. Prašau apšvieskite mane. Taip pat, pasakykite ar teisingai supratau pirmus du tobulumus teisingai.

VKT(Dhaval)



 

Atsakymas:  Sadhana, ištobulinta Guru malonės dėka

  
Nitya-siddha supratai teisingai. Dabar prašau pabandyk tinkamai suprasti sadhana-siddha ir kripa-siddha.

Sadhana-siddha - tai atsidavęs, kuris pasiekė tobulumą atlikdamas atsidavimo tarnystės praktiką. Pagal šventraščius ir Vedų autoritetus, žmogui būtina tyro atsidavusio dvasinio mokytojo malonė, tam, kad jis pažengtų sadhana bhakti kelyje. Nėra taip, kad žmogus gali ištobulėti sadhana-bhakti kelyje be dvasinio mokytojo malonės. Taigi sadhana-siddha nereiškia, kad joje nėra malonės. Tai reiškia, kad joje yra sadhanos ir kripos mišinys. Pavyzdžiui, jūs atliekate sadhana bhakti ir savo emaile meldžiate malonės. Tai tinkamas būdas pasiekti sadhana-siddha. Mes meldžiam ir meldžiam dvasinio mokytojo malonės, kad pasiektume tobulumą sadhana praktikos dėka.

Kripa-siddha tai tas, kuris pasiekia tobulumą vien tik malonės dėka, visai neužsiimdamas atsidavimo tarnystės praktika. Jis neseka jokiomis regulomis ar taisyklėmis, bet paprasčiausiai tyros malonės dėka išsivaduoja. Tai panašu į žmogų, kuris gauna diplomą net nėjęs į universitetą. Pavyzdys yra duodamas Nrsimha Puranoje. Vieną musulmoną nužudė laukinis šernas, perdurdamas jį savo iltimis. Kai jį žudė, jis šaukė, "harama, harama". Harama yra Urdu žodis, kuris reiškia: pasmerktas. Šis musulmonas nevalgė kiaulės mėsos, nes jie laiko ją pasmerkta. Bet nepaisant to, kad buvo nuodėmingas, jis gavo naudos sukartojęs "he rama"--"O mano Viešpatie Ramačandra" ir tapo pilnai išvaduotas iš gimimo ir mirties ciklo. Tai kripa-siddha.

Sankaršan Das Adhikari
 

Daugiau informacijos studijoms galite rasti (English): http://www.ultimateselfrealization.com

Pilnas praeities pamokų ir dienos minčių archyvas pasiekiamas čia(English):
http://www.sda-archives.com

Gaukite didžiausios pasaulyje savęs pažinimo knygos, Bhagavad-Gitos tokia, kokia ji yra, kopiją čia (English): http://www.ultimateselfrealization.com/store


Autorystës teisës 2005-2009 by UltimateSelfRealization.Com Šios medžiagos platinimas yra skatinamas. Paprasčiausiai mes prašome patvirtinti iš kur ji ateina naudojant šią nuorodą į mūsų užsiregistravimo tinklapį: http://www.backtohome.com Galutinis Savęs Pažinimo Kursas (tm) Pašto dėžutė 143073 Ostinas, Teksasas 78714-3072 Jungtinės Amerikos Valstijos Remove me from this list Email Marketing Powered by MailChimp

No comments:

Post a Comment